mandag 12. november 2007

Opp i fjellene

Foerst av alt vil vi bare benytte anledningen til aa gratulere vaare respektive fedre og bestefedre med gaarsdagens farsdag, og Lillestroem som cup-mestere. Denne uka har vaert ganske forskjellig for oss. Vi er begge heldigvis friske og raske. Elin har vaert paa skolebesoek rundt forbi for aa betale skolepenger og uniform for barn som Kiwakkuki stoetter. Hun har ogsaa besoekt familien som hun foelger opp. Ellers har det stort sett gaatt i skolearbeid og oppgaveskriving. Kommende uke skal hun jobbe paa et barnehjem noen dager.

Foruten aa jobbe videre paa barnehjemmet mitt har jeg, sammen med to norske og en amerikaner, vaert paa en aldri saa liten utflukt fra torsdag til soendag. Vi har besoekt Usambora Mountains som ligger midt mellom Moshi og Dar es Salaam. Dette er et fantastisk fjellomraade som er kupert og veldig frodig. Vi bodde i en Lushoto, en by midt inne i fjellheimen. Terrenget veksler mellom landsbyer med jordbruksomraader, og store omraader med regnskog. Fjellene naar opp till 2000 moh. Vi gikk turer til fjelltopper, fossefall, og i regnskogen. Det er nesten litt uvirkelig aa gaa i et saant omraade mellom afrikanske landsbyer og gaarder, og regnskog med apekatter langt inne i fjellet. Fantastisk frisk luft, og behagelig temperatur. Vi var i alt paa tre dagsturer.

Fantastisk utkikkspunkt. 1000 meter rett ned. Lignet mye paa Kjaerag.

Her er vi ved det samme utkikkspunktet. Tyler, Liv Elin, Jenny og meg.


Fossefallet vi gikk til ene dagen.

Dette er faktisk offentlig transport. Vi tok denne hjem fra fossefallet. Foruten det dere ser paa bildet var vi ti personer paa lasteplanet, samt fire geiter under materialene. I tillegg hadde rattet en doedgang paa en omdreining...


Lushoto; en stille liten by midt inne i fjellheimen. Her bodde vi fire dager.

Til slutt vil vi oppfordre folk til aa skrive kommentarer paa bloggen. Har vaert litt lite i det siste. Vi leser alle kommentarer med stor glede, og det er en stor motivasjon til aa skrive blogg. Smaa dagligdagse ting hjemme blir veldig interessant naar man er saa langt borte. Foroevrig godt aa se at Far Haugland er i gang med sine lange, fyldige og kjekke kommentarer :-)