fredag 23. november 2007

TAKK!!!

En stund siden forrige blogg-innlegg naa. Ganske rolig for tida og ting gaar sin vante gang. Men naa vil jeg (Bjorn Ove) benytte anledningen til aa si tusen takk til alle som var med og ga penger til prosjekt nye senger paa barnehjemmet der jeg jobber. Det kom inn hele 10030 kroner! Det var langt over det jeg forventet. Dette gjorde at vi, sammen med penger andre frivillige samlet inn, hadde mer enn nok penger til aa kjoepe sengene, noe som igjen betyr at noe av summen dere gav ogsaa kunne brukes til andre formaal. Her er en oversikt over det pengene er gaatt til:

- Ca 5000 kroner (sengene kostet tilsammen ca 7500 kr) er brukt til aa kjoepe 15 koyesenger, altsaa senger til 30 barn.
- Ca 2500 kroner er gaatt til diverse utstyr, mat og daglige utgifter paa barnehjemmet.
- Ca 2500 kroner er gaatt til aa utbedre en foerskole i en annen landsby, kalt Majengo, utenfor Moshi. Dette er et prosjekt en av de andre frivillige har jobbet med, og som jeg oensket aa stoette. Pengene er brukt til sement for aa utvide skolens flateareal. Skolen bestaar av gulv og tak. Og i stedet for jordgulv, er det naa en stor flate i betong. Dette er veldig praktisk, spesielt i regntida. Skolen er gratis, og er for barna til de aller fattigste familiene i landsbyen.

Som dere ser har pengene gitt store og konkrete resultater. Vi er ellers saa og si ferdige med jobben vaar paa barnehjemmet. Guttenes internat er ferdig malt, sengene er paa plass, og vi har laget hyller for alle rommene. Madrassene til sengene er ogsaa bestilt. Litt smaating gjenstaar, men i det store og hele er vi i maal. Det er en god foelelse aa vaere med paa et arbeid som man virkelig ser gjoer en forskjell.

Her er bilder fra begge prosjektene dere har gitt penger til:

Newland barnehjem:

Sengene ankommer barnehjemmet. Virker ikke som at stabling av senger er disse karenes sterkeste side :-)
Sengene er paa plass inne paa soverommene. Naa mangler bare madrassene. Her er jeg sammen med to fornoyde gutter som snart kan flytte inn paa nytt rom.
Foerskole i Majengo:
Betonggulvet som er utenfor taket er nytt og betalt av dere. Planen er at med tiden skal det bygges nytt tak, og ogsaa vegger som gaar halvveis opp til taket.
Barna faar mat hver dag paa skolen. Her er det utdeling av bananer.
I dag regner det skikkelig. Vi er inne i den korte regntida her naa. Den varer fra november til begynnelsen av januar. Det gaar noen kraftige byger der himlens sluser virkelig aapner seg. Heldigvis regner det for det meste om natta, saa stort sett har vi fortsatt fint vaer. Naa har vi to uker igjen i Moshi. 7. desember drar vi ut til kysten til en liten by som heter Pangani. Litt nord for denne byen ligger et skikkelig ferieparadis. Saa da blir det skikkelig strandliv og avslapping den siste uka foer vi drar hjem.