mandag 5. november 2007

Sykdom og fest!

Hei igjen alle trofaste lesere! Ei ny uke er gaatt, og det er tid for aa blidgjoere informasjonshungrige venner og familie. Den siste uka har vaert veldig blanda drops for oss begge. En daarlig start, men en god slutt. La oss ta det daarlige foerst. Vi har vel begge to vaert saa syke som vi aldri har vaert foer denne uka. Det hele startet paa mandag da Elin foelte seg daarlig og gikk hjem fra jobb. Tirsdag morgen fukgte jeg henne til lege og det ble konstatert malaria. Dette var ikke saa veldig overraskende da flere paa hostellet vaart har faatt malaria den siste tiden. Men hyggelig er det jo ikke. Elin fikk med seg medisiner og vi gikk hjem og plasserte henne i senga. En time senere begynner jeg aa skjelve og hutre. Helt klar feber. Det er nesten litt komisk da jeg tropper opp hos samme lege og ber om en test. Etter et par blodproever og urinproeve blir det konstatert at jeg ikke har malaria, men derimot den lite maskuline sykdommen urinveisinfeksjon (jada, kamerater, bare le). Jeg kommer meg etter lang tids venting hjem og under dyna, klar for aa knaske antibiotika. Etter dette foelger noen lange og vonde timer, men allerede neste dag er vi bedre. Elin sliter likevel med store magesmerter, saa paa fredag tar jeg henne med til legen igjen. Der blir det konstatert fortsatt malaria, urinveisinfeksjon pluss mageinfeksjon. Skal man foerst vaere syk er det jo greit aa gjoere det skikkelig. Alt gaar mye bedre naa, og antibiotikakurene naermer seg slutten. Paa tirsdag skal vi sjekke at alt er ok.

Saa til litt FESTligere ting. Paa fredag hadde vi nemlig Halloween-fest paa hostellet vaart. Utrolig hvor kreative folk kan vaere til aa kle seg ut. Vi norske hadde kledd oss ut som vikinger der jeg var vikinghoevding med kone og tre treller. Elin var en av trellene. Det ble en stor suksess!


Vikingene fra Norge! Jeg er kong Bjorn, videre mot venstre er kona mi Jenny, saa de tre trellene Tone, Elin og Liv Elin.

Loerdag var vi i ekte afrikansk bryllup! Det var veldig stas. Det var daglig leder paa barnehjemmet der jeg jobber som giftet seg. Bryllupet ble holdt i kirka som hoerer til barnehjemmet. Det var veldih anderledes bryllup enn i Norge. Utrolig sang, og masse dans og musikk. Vi var 18 stk fra hostellet, og det var satt fram stoler til oss aller fremst. Tydeligvis en aere aa ha hvite gjester, men for oss foeles det jo litt ubehagelig. Kirka var pyntet med plastikkblomster, og brudekjolen var i beste 80-tallsstil. Det var et voldsomt liv i kirka med egne forsangere, og kviner som hylte og klappet for aa dra opp stemningen. Gavene ble overrakt en og en, og det var stor stas da vi hvite danset frem med gaven vaar, et fjernsyn, oppaa hodet. Maten vi fikk servert var grillet geit med poteter, ris og kaal. Bra mat bortsett fra at geitekjoett er veldig seigt. Maten spises med hendene, og det er viktig aa bruke hoyre haand, da den venstre blir sett paa som skitten. Venstrehaanda er nemlig do-haanda....


Her overrekkes gaven fra oss hvite. Markus fra Sverige sees til hoyre.


Brudeparet med forlovere paa hver sin side, og venner som kommer opp med gaver.


Her sitter vi og spiser geit.


Pyntet til bryllup! Afrikanske finklaer, og til og med et lite negerbarn.

Ei ny uke er naa i gang, og vi fortsetter begge paa hver vaar plass. Saa faar vi haape at vi er ferdige med sykdommer for resten av Afrika-oppholdet. Tenkte paa det en dag, det er faktisk bare seks uker igjen. Tida flyr...


Kilimanjaro viste seg fra sin beste side utpaa ettermiddagen. Sett fra barnehjemmet.