søndag 28. oktober 2007

Miss Elin og Brille-Bjorn

Jada, da er redaksjonen i Tanzania-bloggen igjen klar med oppdateringer og oppsummering av siste uke. Etter forrige begivenhetsrike helg, med safari og fallskjerm, har denne uka og og helga vaert rolig og fredelig. Det har gaatt i de vante rutiner baade paa Kiwakkuki og paa barnehjemmet. Det er gledelig aa se saa mye som er gitt til prosjektet paa barnehjemmet. Tusen takk til alle som har gitt. Slik det ser ut naa faar vi inn mer enn det vi trenger til sengene, og dermed kan pengene ogsaa brukes til bygging av nytt kjoekken, nytt elektrisk anlegg mm. Denne uka var Kiwakkuki, med Elin og de andre norske studentene pluss en ansatt, paa barnehjemmet og underviste om HIV og AIDS. Det var veldig laererikt for mange av barna.

Barna spiller memory hvor de samtidig laerer om AIDS
Paa torsdag var vi en tur til nabobyen Arusha. Dette er en stor by. Jeg hentet de nye brillene mine, saa naa er Brille-Bjorn tilbake etter en pause paa nesten seks aar. Dette vil nok glede mange av vaare lesere, spesielt mor Haugland. Det skal legges til at brillene vil bli brukt slik at oynene faar en pause fra linsene av og til. I Arusha var vi ogsaa og overvar en rettsak i den internasjonale krigsforbryterdomstolen for folkemordet i Rwanda i 1994. I loepet av et par maaneder ble 800 000 mennesker drept. Det er mer enn til og med Hitler klarte paa saa kort tid.


Brille-Bjorn er tilbake!

Fredag var en festdag. Det var nemlig min og Elins ett og et halvt aars dag som kjaerester. Kvelden ble feiret paa en bedre indisk restaurant. Veldig fin kveld!

Elin har faatt sydd seg ny kjole. Og syersken var ingen ringere enn 4. plassen i Miss Kilimanjaro. Men denne missen hadde virkelig mer aa fare med enn utseendet, saa kjolen ble meget bra.

Saa fin kjole! Og saa fin jente! Kan jo ikke si annet enn at jeg er veldig heldig :-)
I dag (soendag) har vi vaert paa en ny tur i jungelen, til et fossefall som ligger ca en time utenfor Moshi. Turen startet med styrtregn, men sola kom fram etter hvert, og vi fikk en veldig fin dag.
Meg og Tyler (fra USA) ute og vasser rett under fossen
Til slutt vil vi (og spesielt Elin) faa hilse til Magnhild og Lars som sendte ned deilig oekologisk lakris! Det settes virkelig pris paa.
Bilde utover Moshi fra en restaurant paa et hotelltak hvor vi spiste lunsj paa loerdag.
Denne firfisla bor paa rommet vaart. Den er ikke farlig, og faktisk ikke saa veldig ekkel naar man bare har vendt seg til den. Den gjoer en god jobb med aa spise fluer og smaakryp. Den heter Sander Salamander :-)