lørdag 22. september 2007

Dar es Salaam

Sentrum av Dar es Salaam

Naa har vi vaert ei uke i Dar es Salaam, den stoerste byen i Tanzania. Vi har vaert paa universitetet i Dar, paa instituttet for social work. Her har vi faatt forelesninger om Tanzanias historie og kultur, samt om sosialt arbeid i landet, og sosiale velferdsordninger. Vi har ogsaa vaert paa flere besoek paa ulike institusjoner her. Vi har vaert paa et ortopedisk sykehus, et barnehjem for gatebarn, en skole som ogsaa er tilrettelagt for blinde, doev-blinde, og psykisk utviklingshemmede, og et barnehjem for foreldreloese barn. Veldig interessant og sterke inntrykk. Vi fikk moete flere av barna og de ansatte. Virker som det blir gjort et veldig godt arbeid, men ressursene er saa alt for smaa til aa naa alle som trenger det.

Verksted for aa lage alle typer proteser til trafikkoffer, paa sykehuset MOI

Ellers har vi vaert paa sightseeing i byen. Det er en utrolig travel, braakete og skitten by. Trafikken er helt crazy, og man kjenner i halsen at dette er en forurensa by. Paa det sykehuset vi besoekte var over 90 prosent av pasientene skadet i trafikken. Men vi har klart oss bra. Ingen er rana eller overfalt, selv om vi til stadighet blir nedrent av innpaaslitne selgere som vil ha penger av oss mzunguer (hvitinger). Ganske slitsomt i lengden.

Meg og en gjeng med negerbarn paa et barnehjem for foreldreloese

I morgen (sondag) tar vi bussen til Moshi. Skal bli godt aa dra bort fra Dar es Salaam, og slaa seg ned i mye mindre og roligere Moshi. Elin starter praksisen paa mandag, og jeg skal dra inn til Arusha, nabobyen til Moshi, for aa moete den nasjonale lederen for CHRISC og planlegge programmet mitt. Blir spennende.

Har ellers hoert rykter om at nyhetene hjemme har meldt om en tsunami som muligens skulle treffe Afrikas oestkyst. Den har vi ikke merket noe til. Har ogsaa hoert at norske medier har meldt at 14 kenyanske bankranere ble skutt og drept i Moshi for noen uker siden. Dette stemmer, men vi var langt unna da det skjedde.

Dette var alt for denne gang. Vi har faatt tanzaniansk mobilabbonement. Saa naa er det bare aa sende hilsener anmass! Nummerene vaare er:

Elin: +255 782 235 866
Bjorn Ove: +255 762 565 683