lørdag 15. september 2007

ZANZIBAR, ZANZIBAR, HVOR ER NAA DET??

Joda, skal ikke nekte for at det var godt aa kunne sette seg paa det lille propellflyet aa flakse over sjoen til Zanzibar etter aa ha besteget "Fjellet" som de saa fint kaller det her..
Etter litt stress paa flyplassen, (som Elin fiksa greit ved hjelp av ei frisoersaks) landa vi til slutt i Stonetown, og foelte oss veldig heldige og svaert tilfreds. Noen ganger vet vi rett og slett ikke hvor heldige vi er.

Vi fant oss en taxi, og ringte de andre jentene vi reiser sammen med. De hadde da vaert paa oeya ei ukes tid, og hadde allerde en god anbefaling til oss. Nemlig 5 dager paa oestkysten i en
Bungalow paa ei nydelig strand. Og saann ble det.


(Ingen problem aa lage reisekatalogbilde her! Gutten sin vet aa nyte ferie!)


(Helt fantastisk god temperatur paa vannet!!!)

Til Bjoern Oves lykke hadde taxisjaafoeren en Morris 56, og et godt machende humoer. Det ble en time i drosje vi aldri kommer til aa glemme. Vi maatte f.eks. gjennom mange politikontroller mens vi kryssa oya, men det var ingen problem i foelge sjaaforen, for "There are soo many people I know, just smile...!!"

Og saann kom vi oss altsaa tilslutt frem til Mohammeds Bungalows i Matemwe. Her har vi saa mange anbefalinger aa komme med alle sammen, at jeg rett og slett ikke vil skrive dem. Mat, folk, personale,stranda, ja rett og slett alt var topp!! Og helt utrolig hvor billig det kan bli naar man drar litt utenfor der alle andre turister gaar, og naar luksusen paa det materielle ikke maa vaere det beste. Fikk ogsaa vaar helt egen firfisle paa veggen som passa paa at det ikke ble for mange innsekter rundt oss. (Ja Henriette, den fikk navn...!Kornelius)

Ble ogsaa en liten snorkletur i "akvariet" uti det store blaa, en skikkelig opplevelse. Fikk sitte paa med noen lokale fiskere som skulle paa jobb, og saa var det bare aa hoppe uti. De seilet ut til et rev i en liten katamaran, laga av mangotre. Helt topp aa faa vaere med paa noe saant.

(Bjorn Ove og meg etter snorkling i noen lokale fiskeres mango-seilbaat.)



(Disse gutta visste litt om seiling!!! Var rett og slett imponerende aa faa vaere paasasjer.)

Det ble noen gode dager, med mye sol, bading og opplading til uka vi naa skal ha i Dar Es Salam.

Ellers vil vi bare nok en gang faa takke for mange hilsener paa "kommentarer"!! Og mail som kommer inn er helt topp. For tiden har vi begge litt problemer med mobilene, men vi faar nytt sim-kort om ikke lenge. (This is Africa....!) Satser paa at det ordner seg da.

Til Arne Sigbjoern: Putene paa Zanzibar hadde du likt, de er knallharde.

Og Svein Jarle: Vi kan melde om fint vaer, litt skiftende i styrke paa sola, men ellers fin havbris og god temperatur. Blir varmere mot desember.

En siste ting til alle som trodde det fantes lakris ute i den vide verden, det gjor det IKKE!!!! (derfor vil jeg spesiellt takke Bestemor som forutsaa dette, og gav et fint beloep til lakrisinnkjoep foer jeg reiste.) Leita London rundt, men NADA! For aa ikke snakke om tax-freen paa alle flyplassene vi har vaert i. Ingen ting. Saa, hvis noen kunne tenke seg aa sende ned litt salt lakris i loepet av disse maanedene, saa kan jeg friste med post med en Tanzaniansk overraskelse som svar. Dere vil ikke bli skuffet. Jeg maa bare tilstaa at det til tider er desperat oppfoersel her fra min side. (Elin) Vi skal bo paa hostell "Hasselhoff" fra 24.sep til 15 des.

Hilsen Elin og Bjorn Ove