torsdag 27. september 2007

Ymse bilder!

Dette forste bildet er til Arne Sigbjorn: Et lite bilde av en gate i Moshi. Byen har ca 1 mill. innbyggere, og er veldig grei aa orientere seg i. Vanskelig aa sammenligne den med en norsk by, siden bykjernen er litt udefinerbar. Dar es Salaam har ca 4.5 mill innbyggere. Takk for fine kommentarer!!

ELIN SIN PRAKSISPLASS:
Her er de tre andre jentene som vi reiser med, og en av de ansatte utenfor praksisplassen. Senteret ligger ganske sentralt i byen, og er godt besoekt. Aa vaere HIV positiv i Tanzania er ikke saa lett, mange blir sagt opp fra jobben, noen blir kasta ut av ektemannen osv. Saa det koster en del mentalt for de beoekende aa ta turen innom til oss og teste seg. (Selve proeven er gratis.) Men mange gjoer det likevel, og det er beundringsverdig.

Her er Tone og jeg i bakgaarden til Kiwakukki. Her er det "morgenmoete" hver dag kl.08.00 med utrolig mye sang, litt bonn, og rapportering om det som har skjedd i loepet av gaarsdagen paa de forskjellige avdelingene. Saa er det sang igjen, og to timer etterpaa er det te-tid med mat. .....
Her sitter Jenny og Liv Elin sammen med en av de ansatte og faar demonstrert hvordan en kvinnelig kondom skal brukes. Etterpaa er det tur ut til noen av de vidergaaende skoelene med en vaginamodell og kondomer for aa laere elevene. Damen som viser er en "Chagadronning" (Chaga folket er en stamme) og er virkelig en stor ressurs for senteret. Hun kjenner mange sentrale folk, og vet hvilken knapper som skal trykkes paa naar noe skal gjennom systemet her nede. This is africa... Pole pole....!!

Meg og Trish, ei amerikansk dame som har jobbet paa senteret i flere aar. Veldig godt aa ha ei som kan tolke litt, og hjelpe oss med kulturproblematikk fra tid til annen.
HER BOR VI:

Her er Bjorn Ove utenfor Hostell Hoff, der vi bor. Huset i bakgrunnen er hovedhuset, der det er stue, kjoekken og noen soverom. Vi sover i et annet hus paa baksiden.

Her har de bygga trehytte til oss. Fine greier. Og saa har vi vakthunder (se nede hjornet) Hele omraadet er innegjaerdet, og har patruljerende vakt. Ikke noe toys nei. hehe.

Bjorn Ove og to andre som bor paa hostellet. Her er "kjoekkenbordet" vaart. Er saa praktisk aa spise ute siden det tross alt bare er sol her hele tiden likevel.... ;-)
her er stua vaar, inne i hovedhuset. Litt tomt akkurat naa, (de fleste er ute og jobber), men pleier aa vaere en ganske sosial plass.
Her ser dere halve huset som vi fem norske bor i. Trives veldig godt her. Fint aa ikke bo i en sekk lenger, men faktisk ha hyller og skuffer:-)