mandag 15. oktober 2007

Fullstendig trollbundet!

heisann alle sammen!


Joda, pa tide med mer oppdateringer fra uka som har gaatt. Vil forst av alt paa vegne av Bjorn Ove og barnehjemmet faa takke for all pengestoette!! Det er kjempebra! Kan love dere at pengene kommer til aa bli vel brukt, og de er veldig trengt. Blir garantert noen bilder av de nye sengene saa fort de er paa plass.

Ellers saa har jeg vaert en uke paa avdelingen for utdanning. Har vaert ute i gatene med de ansatte og snakka om smitte, sex og det som hoerer med. Veldig intressant aa faa hoere hva mannen i gata (bokstavelig talt) tenker om HIV. Er utrolig mange myter og fordommer ute og gaar. Mange har klare meninger om det hele, og graden av kunnskap varierer veldig.

Nesten som en motsettning kommer da noen av turene jeg har faatt vaert med paa til skolene rundt Moshi. Paa torsdag besoekte jeg fire forskjellige skoler, og fikk sett opptredner som var rett og slett trollbindene. Ungene paa alle plassene er med i et prosjekt som kalles "helseklubber", hvor de blant annet faar undervining om HIV, samtidig som de laerer videre til hverandre. Da vi kom paa besoek hadde de forberedt skuespill og sanger til oss (om HIV og konsekvenser av det), og sang av hele hjertet. Var rett og slett fantastisk. Etterpaa fortalte de litt om HIV, og viste oss hvordan de laerer til hverandre. Kjekt kjekt kjekt! De kunne masse!


Her synger gjengen av hjertets lyst. Skulle onske det var mulig aa dele saanne opplevelser, og si hvor flott det var.




Skuespill, sang og dans i massevis!!


Ellers saa har vi begge vaert en tur i Arusha paa fredag og vaert paa et stort Masai marked. Veldig mye fint der. Bjorn ove har faatt seg skrekkelig billige briller (er faktisk et ordentlig kupp aa kjope dem hos optiker her) og ellers bare kikka litt rundt i byen. Den er etter min smak litt for travel, men mye kjekt aa se paa.



Det begynner aa bli frodig her nede! Her er vi egentlig paa vei til Masai markedet selv om det ikke syns saa godt kanskje... hehe.:-)

Lordag ble det en dag med bassenget for aa gjore maaasse ingenting. Ganske fint det ogsaa av og til. Paa kvelden var vi med aa feire at Ramadan var slutt, og gikk paa skikkelig Tanzaniansk konsert.
Sondag var vi paa tur til et Kilimanjaros storste fossefall. Nydelig tur. Gikk inne i jungelen mellom bananer, engletrompeter, pasjonsfrukt og kaffibonner, helt til vi kom til fallet. Greit nok alternativ til sondagsturene i Bergen ja. Etterpaa ble det varm lunsj hos en mama som bodde inne i jungelen, med kaffi til dessert. Livet e godt godt godt av og til.


Her sitter vi og er klare til aa begynne paa turen inn i jungelen.




Kan ikke hjelpe for at jeg syns det er litt fasinerende aa vandre rundt mellom store klaser bananer! Disse bananene er gronne, og blir brukt til middag slik vi bruker poteter. De er ikke sote i det hele tatt, og smaken minner faktisk om potet.


Pasjonsfrukt som ikke er helt moden enda. Nam nam!! (De lager den beste pasjonsfrukt juicen her jeg noen gang har smakt. Helt fersk.)



Rakk ikke aa redigere bildene foer jeg la de ut, saa dere maa bare skakke litt paa hodet. Her er vi med fossen.


Her er det snart lunsj-tid. Fikk saa god mat!!!!


Bjorn Ove staar og moser kaffibonner. Snart kaffitid!!



Etter lunsj, paa vei ut av jungelen, stoppet vi paa en veeldig lokal bar, midt i bushen, og fikk smake bananol!


Naa har ei ny uke begynt, og vi har fattet mot. Sykkelen er og blir borte, og lakrisen lar vente paa seg (antar at det tar litt lenger tid aa faa post ned her enn det tar aa faa sendt det hjem) Men vi har troa. Spesielt jeg. hehe.
Nok en gang takk for all pengestotte og gode tanker hjemmefra!!